News

Press release – 23. 03. 2020.

Vírussal a vírus ellen

Az egyik legnagyobb megoldatlan orvosi probléma, hogy több száz vírus okoz emberekben betegséget, miközben kevesebb, mint 10 vírusellenes terápiát engedélyeztek. (1) Mivel nincs idő minden vírus ellen új gyógyszert fejleszteni, paradigmaváltást javasoltunk a vírusellenes gyógyszerfejlesztésben (2). Szerintünk a vírus helyett a gazdaszervezetet kellene célba venni. A HepC Zrt (3) által fejlesztett szuperinfekciós terápia során egy emberre ártalmatlan vírussal fojtjuk el a betegséget okozó vírus szaporodását. A szuperinfekció a természetben jól ismert vírusinterferenciát, két vírus „vetélkedését”, terápiás célra alkalmazza. A szájon át alkalmazott ártalmatlan madárvírus, a fertőző burzítisz vírusa (IBDV), a szervezet saját vírusellenes védekezését, az interferon termelést kapcsolja be. Az IBDV madarakra veszélyes, emberekre azonban nem. Az IBDV egy kettős szálú RNS vírus, amely nagyon erős interferon termelést indukál, miközben emberben nem okoz betegséget.


 

Magyar kutatás a halálos vírusok ellen

Egy magyar orvosi kutatás gyógyírt jelenthet a vírusok okozta betegségek ellen. A HepC projekt először a májgyulladás elleni eljárást dolgozza ki, de az elmélet szerint minden vírustörzs kiirtható az emberi szervezetből.


The Clinically Validated Viral Superinfection Therapy (SIT) Platform Technology May Mitigate Severe Cases of COVID-19 Infections


Press Release – December 05, 2018

You may download the full article here: Download Article


Press Release – September 26, 2018


Press Releases – August 7, 2018

 

www.portfolio.hu www.portfolio.hu

Seal of Excellence – July 14, 2017


Honoured Award to Dr Tibor Bakacs – June 25-26, 2015


February 17, 2014

 HepC –  Superinfection of Budapest, Hungary acquires the IBDV vector portfolio and know-how from ImiGene, Inc. of Maryland, USA., Budapest, February 17, 2014 .

Media Coverage